Johan op het dak aan het werk
Johan op het dak aan het werk

 

Regenwaterrecuperatie

Regenwaterrecuperatie is slim, voor de hand liggend en duurzaam. Wat weerhoudt u ervan om op milieuverantwoorde manier van dit gratis geschenk uit de natuur gebruik te maken? 

De feiten liegen er niet om.  De helft van uw dagelijkse waterverbruik kan door hergebruik van regenwater worden voorzien. In België zijn er gemiddeld tussen de 200 en 230 regendagen per jaar. Er valt jaarlijks gemiddeld tussen de 700 en 1400 liter neerslag per vierkante meter in ons land. Gratis watervoorziening. 

Regenwaterrecuperatie maakt het mogelijk om neerslag in te zetten voor huishoudelijke toepassingen, waardoor u tot 50% op uw water factuur kunt besparen. De ruime hoeveelheid gratis regenwater die we per jaar ontvangen kan door middel van opslag en filtering perfect worden hergebruikt om uw tuin mee te besproeien, uw huis of kantoor te reinigen, bij toiletspoelingen of om er uw was mee te doen. 

Een regenwaterrecuperatie systeem bestaat uit een regenwaterput, pomp en filterinstallatie. Wij werken steeds met 3-voudige filters met UV-sterilisatie (UV licht met een golflengte van 254nm). Hiermee worden de fijne deeltjes (25µm) weg gefilterd, smaken en verkleuring vermeden en bacteriën gedood.  

Voordelen

+ MILIEUVRIENDELIJK 

+ KOSTENBESPAREND

+ DUURZAAM

Besparen op uw waterfactuur op een duurzame manier? 

ELATO biedt begeleiding en uitvoering van regenwaterrecuperatie projecten. Hebt u behoefte aan advies over welk watersysteem het beste bij uw omgeving en behoeften past? Wilt u meer informatie over onze filtersystemen? Wilt u het gehele project uit handen geven? 

Bij ELATO kan het allemaal. Ruime ervaring op het gebied van integratie van water, warmte en elektriciteit  maakt ELATO een betrouwbare partner. Wij ontzorgen u overeen het ganse regenwaterrecuperatie project van grondwerken tot installatie en onderhoud van het filtersysteem. Bij ons kunt u rekenen op maatwerk, een integrale aanpak, vakkundige uitvoering en uitgebreide na-service door geheel het land. 

Dringende herstellingen | 0475 81 36 94 | Wij helpen u binnen de 24 uur!
Hulp nodig? Tel: 0475 81 36 94